torstai 21. kesäkuuta 2012

tiistai 19. kesäkuuta 2012

Helsinki Poetry Connection kutsuu kaikki mukaan kesäpiknikille 27.6.

Helsinki Poetry Connection järjestää vuosittain kymmeniä tapahtumia ja esiintyy toisinaan jopa ympäri maailmaa. Toiminta on varsin aktiivista, mutta vapaamuotoista ajanviettoa ja ajatustenvaihtoa on silti turhan vähän. Siksi järjestämmekin taas tänä kesänä kaikille avoimen kesäpiknikin, johon ovat tervetulleita HPC:n aktiivit, tapahtumien yleisö, avomikittäjät, ystävät, kumppanit, asiasta kiinnostuneet, siis kaikki!

Piknik pidetään tällä kertaa keskiviikkona 27.6. klo 18 alkaen Tähtitorninmäellä Helsingissä (Unioninkatu 1), saksalaisen kirkon kupeessa nurmikentällä. Luvassa on rentoa musiikkia ja seurustelua. Varustuksena suosittelemme vilttiä, pientä tai suurta syömistä ja kuplivaa, kylmää juotavaa. Muistattehan myös viedä juhlimisen sivutuotteena syntyneet roskat pois puistosta. HPC on siisti kuin sika pienenä!


HPC:n kesäpiknik vuonna 2010 / Kuva: Joonas Antikainen





(mikäli käy niin ikävästi ettei sää salli keskiviikkona juhlimista ulkona niin kemut siirtyvät myöhemmin ilmoitettavaan sisätilaan)

perjantai 15. kesäkuuta 2012

Lasse Hauerwaas julkaisee esikoiskokoelmansa

Helsinki Poetry Connectionin riveistä tuttu Lasse Hauerwaas julkaisee esikoiskokoelmansa Ravintola Siilinpesässä tiistaina 19.6. Kirjan myynti alkaa klo 18.00 paikan päällä. Samaan aikaan aukeaa myös nettimyynti osoitteessa www.kiivimedia.fi.

Lasse Hauerwaas on monialainen kulttuurityöntekijä, jota tapaa runouden lisäksi niin sarjakuvan, teatterin kuin elokuvankin taustajoukoista. Kirjoittamisessaan hän kokee teatterin olleen itselleen tärkeä suunnannäyttäjä ja se näkyy esikoiskokoelmassa, vaikka ei olekaan pääosassa.

Elävästä musiikista syytteeseen joutuvat Non-Fictional Koikkalainen ja Katriinamies. Helsinki Poetry Connectionille tuttuun tapaan tapahtumassa on myös open mic.

maanantai 11. kesäkuuta 2012

Runon esittämisen työpaja 5.7.

Helsinki Poetry Connection järjestää ensimmäisen runon esittämisen työpajansa torstaina 5.7.2012 klo 17-20 osana World Design Capitalin päähanketta Paviljonkia. Kolme tuntia kestävän työpajan ohjaajina ovat sanataiteilijat Harri Hertell, Riikka Heinonen, J Riskit ja Kasper Salonen. Työpaja on pääsymaksuton ja sopii kaikille aiheesta kiinnostuneilta. Työpajan aikana on mahdollista esittää omia runojaan, joten kannattaa ottaa ainakin kaksi tekstiä mukaan.















Sisältö ja aikataulu tulee näyttämään suurin piirtein tältä:

Klo 17.00 Tervetuliaissanat / ohjaajat ja työpajalaiset esittäytyvät

Klo 17.15 Helsinki Poetry Connectionista (Harri Hertell)

Klo 17.30 Vapauta sana -dokumenttielokuva (ohj. Max Simberg)

 

Klo 17.50 Lavarunouden lyhyt historia (Riikka Heinonen)

Klo 18.10 KAHVITAUKO

Klo 18.20 Esiintymisjännityksestä ja sen hallitsemisesta (Harri Hertell)

Klo 18.35 Mistä hyvä lavarunoesitys muodostuu? (Riikka Heinonen)

Klo 18.50 Rap-lyriikan ja runouden rajapinnoilla (Juha Potka)

Klo 19.05 Esiintyminen suomeksi ja englanniksi (Kasper Salonen)

Klo 19.20 Open Mic -osuus, jonka aikana kaikki halukkaat esittävät omia runojaan

Alustavat ilmoittautumiset ja lisätiedot:
Harri Hertell, kulttuurituottaja (AMK)
hkipoetryconnection@gmail.com