tiistai 27. tammikuuta 2009

HKI POETRY CONNECTION

Helsinki Poetry Connection on nimike, jonka alla järjestetään poetry slam -tapahtumia eli elävää lavarunoutta, johon kaikki voivat osallistua. Perinteisesti poetry slam mielletään kilpailumuotona, jossa esiintyjillä on kolme minuuttia aikaa esittää itsensä kirjoittama runo tai muu kirjallinen tekele. Esityksen pisteyttää yleisöstä valittu tuomaristo. Slamien edetessä osallistujia putoaa pois siten, että lopulta voittajaksi selviää vain yksi.

Helsinki Poetry Connectionin lavarunoustapahtumissa pisteytystä tai tiukkaa aikarajoitusta ei kuitenkaan yleensä käytetä. Suomessa on vuodesta 2000 asti järjestetty poetry slamin SM-kilpailut, joten tapahtumissa kilpailuhenkisyys ole enää välttämätöntä. Yleisö voi kuitenkin osallistua tapahtumiin open mic -osuuksien myötä ja näin pyritään mahdollistamaan uusien kykyjen löytyminen. SM-kilpailuista löytyy lisätietoa Jouni Tossavaisen ja Olavi Rytkösen Runokukkoduon sivuilta.

HPC pyrkii tavoittamaan runouden ystävien lisäksi myös kotimaista hip hop -yhteisöä, jotta poetry slamien SM-kilpailut ja muu virkeä lavarunoustoiminta saisi Suomessa lisää uusia harrastajia. HPC:n esiintyjät ovat pääsääntöisesti nuoria aikuisia urbaanin musiikin sekä runouden parista. Heitä yhdistää halu ilmaista itseään sanoin.

HPC järjestää tapahtumia lähinnä pääkaupunkiseudulla, mutta on kiinnostunut myös laajemmasta yhteistyöstä. Etsimme jatkuvasti uusia esiintyjiä ja otamme mielellämme kehitysideoita vastaan. Tule siis rohkeasti mukaan tuomaan pääkaupunkiseudulle elävä lavarunouskulttuuri!


Terveisin

Harri Hertell, kulttuurituotannon opiskelija


s-posti: hkipoetryconnection@gmail.com

puh: 040 506 3668

2 kommenttia:

  1. Tämän suuntainen kulttuuritarjonta on elänyt Turun suunnalla vahvana jo pitkään (" Bukon lapset " ), ja nyt kun olet punnertamassa samaa tänne pääkaupunkiseudulle, toivon ja luulen että se toimii.
    Janoamme runoutta, vastapainoksi yhä enemmän studioissa paisuteltuihin sinänsä tärkeisiin musiikki tarjontoihin...mutta se runouden pienimuotoisuus, ja painava sanan ydin..siinä kaikki. Taidan saapua itsekkin lausumaan, jos muutkin kuin nuoriso saavat sen tehdä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos rohkaisevasta palautteesta. Kaikki runouden ystävät ovat toki ikään tai mihinkään muuhun katsomatta tervetulleita. Mikki on avoin kaikille!

    VastaaPoista