keskiviikko 29. huhtikuuta 2009

Helsinki Poetry Connection etsii uusia esiintyjiä

Pääkaupunkiseudulla Poetry Slam -tapahtumia järjestävä Helsinki Poetry Connection etsii uusia kykyjä riveihinsä. Runoutta, räppiä ja stand up -kulttuuria edistävä kollektiivi hakee nyt nuoria tekstintekijöitä, jotka uskovat itseensä ja omien sanojensa voimaan. HPC:n slameissa ei ole kyse kilpailumuodosta vaan yhteiskunnalisesta kantaaottavuudesta, suorapuheisesta runoudesta ja arjen kokemuksiin perustuvasta huumorista. Tapahtumissamme ei siis käytetä tiukkaa aikarajoitusta tai esiintyjien pisteytystä.

Mikäli Poetry Slameissa esiintyminen kuulostaa kiinnostavalta niin lähetä muutama tekstisi/kappaleesi sähköpostilla osoitteeseen hkipoetryconnection@gmail.com ja kerro samalla myös hieman omista taustoistasi. Kaikki muutkin kysymykset ovat oikein tervetulleita!

3 kommenttia:

 1. Hmmm, käsittääkseni tämä on oikea paikka. Sanoin tuolla Uusälyttömässä illassa että minulla on vanha teksti joka saattaisi huvittaa slämmien järjestäjää:

  Epäformaalin runouden juhlaa

  Viinilasit kilisevät, baskerit putoilevat pöydille ja papyryskääröt kahisevat runoilijain asettuessa ikkunapenkille odottamaan vuoroaan. Toiset ovat tuoneet mukanaan omat sulkakynät ja varapäreet. Mutta tänä iltana niitä ei tarvita, tämä ilta on vapaan sanan, epäformaalin runouden juhlaa!

  Harrastajien kirjoitukset ja vapaa puskarunoilu kuuluvat olennaisena osana Poetry Slamiin. Tänä vuonna runoilijat ovat nostattaneet henkeä ja tuoppejaan moniaissa kapakoissa ympäri maata, sillä runoilijain tarkasti mietitty boheemi habitus soveltuu kaikkein parhaiten anniskeluravintolan tuoppimeren taakse.

  Nurkassa ensikertalainen menestyksestään huumaantuneena työstää toisen kierroksen materiaaliaan ja näppäilee tietokonettaan kuin kapinallisen maineestaan ärtynyt Bob Dylan, ensimmäiset kymmenen säettä syntyvät tahdilla joka ulkopuolisesta tarkkailijasta näyttää siltä kuin lauma apinoita olisi saanut läppärin käsiinsä ja naputtelisi kaikkia näppäimiä yht’aikaisesti.

  Vaikka esitetyissä runoissa pääpaino onkin huumorilla — sillä huumori on se ase jolla Poetry Slamissä pisteitä kahmitaan — niin esiintyy siellä täällä vakavampaa pohdiskelua elämästä. Kalliopen vahatauluista kotoisin oleva runoilija vaihtaa puolivallattomat rallatukset raskaaseen ja synteettiseen teollisuusmekastukseen ja tasapainoilee onnistuneesti mekaanisen ja orgaanisen lyriikan kapealla terällä.

  Kunnon esitys täytyy tietenkin huipentaa tuntoja nostattavaan loppuun ja sen runoilijat osaavat, varsinaisen setin lausunta saa uusia ulottuvuuksia kun taustalla hääräilee alkoholisoitunut tunnetun runoilijan muumio. Jopa kliseiden heittämisestä yleisön päälle saatiin leivottua karnevaalimainen ohjelmanumero.

  “Pidä sinä se voitto, minä pidän kunnian” Tokaisee väsynyt ensikertalainen voittaneelle konkarille joka on onnistuneesti uudistanut perinteisiä Slameissä esitettyjä runoja kyeten silti pitämään piuhat tiukasti herkimpiin tuntoihinsa kytkettyinä.

  Slammin loputtua nousemme runoratsujemme selkään ja poistumme paikalta väsyneinä, mutta onnellisina kuin puolen pennin puuhevoset.

  VastaaPoista
 2. Perjantaina 5.6.2009 järjestettävissä slämeissä olisi tarkoitus pitää myös open mic -osuus. Tule vaikkapa sinne esittämään omasi.

  VastaaPoista
 3. Muutoin kyllä voisin tulla, mutta kun en ole koskaan päässyt näkemään Cradle of Filthiä ja nyt on tilaisuus:

  Kivenlahti rock

  VastaaPoista