keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Pentti Sammallahden valokuvat runoina Suomen valokuvataiteen museolla 1.12. kello 17.30-18.30

Mitä yhteistä on valokuvalla ja runolla? Kokonaisen tarinan sijaan, molemmat vangitsevat pienen hetken ohikiitävän tunnelman.

Suomen valokuvataiteen museo tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden kuulla lausuttuna Pentti Sammallahden mestarillisten valokuvien inspiroimia runoja, kirjoittajina muun muassa Bo Carpelan ja Caj Westerberg.

Museon kutsuvieraslausuja on nuoren polven runoilija Harri Hertell. Hertell on tunnettu muun muassa Helsinki Poetry Connectionin voimahahmoja sekä runomusiikkiyhtyeestä Harri Hertell ja Riemuloma Yyterissä.

Illan aikana kuulemme runoja muun muassa kuvasalkuista Huoneita ja Staden-Kaupunki, sekä lisäksi ennen julkaisemattomia runoja. Harri Hertell esittää myös oman runonsa häneen vaikuttaneesta Sammallahden Snelmanninkadulta otetusta Helsinki-valokuvasta. ”Leikkasin tämän kuvan venyttelevästä koirasta joskus talteen, ja se oli vuosia asuntoni seinällä. Nyt syntynyt runo on vuosien kypsymisen tulos”, kuvaili Hertell Helsinki-Turku junassa viimeisen silauksen saanutta runoaan.


Pentti Sammallahti: Helsinki, Suomi 1982

Tervetuloa joulukuiseen runoiltaan tunnelmoimaan kanssamme!

Lisätietoja: Reetta Haarajoki, reetta.haarajoki@fmp.fi, Puh: 09-68663620

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti