perjantai 8. huhtikuuta 2011

Runoraketti laukaistaan Poetry Jam -klubilla 15.4.2011

TIEDOTE 7.4.2011
JULKAISUVAPAA HETI

Runoraketti laukaistaan Poetry Jam -klubilla 15.4.2011

Helsinki Poetry Jam -lavarunousklubin kevätkausi jatkuu perjantaina 15.4. Café Mascotissa (Neljäs linja 2, 00530 Helsinki). Lavalle nousevat Jarkko Tontti, Teppo Paulasto, Anne Mölsä, Juho 6 ja Tuomas. Suositun open mic -osuuden aikana yleisö pääsee esittämään omia runojaan. Jami-illan päättää soolona esiintyvä Risto, jonka galakseja tähyävä syntikkashow ei jätä ketään kylmäksi. Illan levyvalinnoista vastaa dj Leo Luxxxus.

Ovet aukeavat klo 20 ja illan ohjelma alkaa klo 21. Klubille on vapaa pääsy!

Tapahtuman järjestää Helsinki Poetry Connection yhteistyössä Nuoren Voiman Liiton kanssa. Jameissa mukana myös Helsingin kulttuurikeskus, Uudenmaan taidetoimikunta ja Napapiiri Organics.

Jarkko Tontti on kirjailija, runoilija ja lakimies. Hänen esikoiskokoelmansa Vuosikirja (2006) voitti Kalevi Jäntin palkinnon ja oli Helsingin Sanomien esikoiskirjakilpailun finalisti. Romaani Luokkakokous ilmestyi 2007 ja toinen runokokoelma Jacasser vuonna 2009. Tontin uusin teos on esseekokoelma Koti, uskonto ja isänmaa (2011). Tontti on kirjailijoiden sananvapausjärjestö Suomen PENin puheenjohtaja.

Teppo Paulasto on tamperelainen raskaan keskeissarjan runoilija ja prosaisti, Amurin Pena Neruda. Paulasto esiintyy nyt ensimmäistä kertaa pääkaupungissa.

Anne Mölsä on tamperelainen monitoimikirjoittaja, jonka tuotanto käsittää muun muassa kymmeniä kolariuutisia. Esityksissään hän yhdistelee runoja esimerkiksi lyhytproosaan ja lauluun.

Juho6 on rap-musiikin moniottelija, epämääräinen runoilija ja ihminen, jota ärsyttää kategorisoida itseään. Hänen teksteissään esiintyy mm. pimeyttä, herkkyyttä ja lämmintä naurua kaikelle. Viiden vuoden luomisprosessin tuloksena juho julkaisi maaliskuussa levyn nimeltä Ailahtelevaa ympäripyöreyttä, jossa vokaalien taustalla vellovassa musiikissa menee välillä samplet ja synat sekaisin.

Tuomas on helsinkiläinen räppäri, jonka ensimmäinen virallinen äänite PellePellet -cd julkaistiin kuluvan vuoden maaliskuussa. Tuomaksen tekstejä on kuvailtu yhteiskuntakriittisiksi ja niiden sysimusta huumori jakaa usein mielipiteitä.
Risto Ylihärsilä on suomalainen laulaja-lauluntekijä, joka on tullut tunnetuksi Risto-yhtyeensä keulakuvana. Rockvaikutteista, jatsahtavaa poppia soittava yhtye tunnetaan hulvattomista livekeikoistaan ja riemastuttavista sanoituksistaan. Ylihärsilä on vaikuttanut myös Kukka-yhtyeessä, joka oli 1990-luvun lopulla ja 2000-luvun alussa yksi Tampereen indie-musiikin tärkeimpiä tekijöitä. Omassa yhtyeessään Ylihärsilä soittaa koskettimia ja laulaa.
Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Harri Hertell, tapahtumatuottaja
p.0405063668
hkipoetryconnection@gmail.com
http://hkipoetryconnection.blogspot.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti