maanantai 5. syyskuuta 2011

HPC Goes Puisto: KIITOS

Keväällä 2011 pieni joukkio HPC:n ydinrunopäitä keksivät jossakin vaiheessa, että kesällä pitäisi hyödyntää paitsi kelejä ja omaa esiintymisvimmaamme, niin myös haluamme tuoda nykypäiväistä runoutta esille ihmisille mahdollisimman konkreettisesti. Halu olla ihmisten ja runouden kanssa LÄSNÄ oli (ja on edelleen) kova, ja puistot vaikuttivat mainiolta miljööltä, jossa (pahaa-aavistamattomia) ihmisiä voitaisiin yllättää ja aktivoida.

Mic-checkiä ja maisemia Sinebrychoffin puistossa


HPC:n rakkaita luottorunopäitä: Kati Neuvonen ja Riikka Heinonen lausumassa. Alla
Kasper Salonen, sekä Niko Jylhä kitaraa lempimässä.

Kesäkuussa minä (Kasper) ja Elina Salo aloimme yhdessä idoimaan keikkoja kunnolla, konsepti hahmottui ja päivämääriä lyötiin lukkoon. Lopulta kokeilumielinen "ulkoilmarunoklubi" ylitti kaikki odotuksemme. Kesän lämmittämät ja pehmittämät ihmiset reagoivat esityksiimme positiivisesti ja kiinnostuneesti, ja yleisöäkin löytyi pienistäkin puistoista välillä arviolta satapäisiä joukkoja.
Puhumattakaan open mic -osioista: Karhupuistossa esille astui muilta klubeiltakin tuttuja rohkeita runopäitä; Kaisaniemessä kuultiin oivia ensikertalaisia ja mm. ranskankielisiä Pekka Streng -käännöksiä ja englanninkielisiä haikuja; Alppipuiston keikalla improvisaationkin siivittämät avoimen mikin kinkerit venyivät jo pitkälle toiselle tunnille ennen kuin aurinko alkoi panna maaten puihin puiston laitamilla; ja Koffarissa kuultiin niin laitapuolen kulkijain minijulistuksia kuin amerikkalaista nykypaatosta. Kaikki tämä vahvisti meille jo entuudestaan selvää käsitystä siitä, että Helsinki Poetry Connection on ME KAIKKI yhdessä, ja että edustamamme runokäsite on yhteisöllistä ja osallistuvaa.

HPC Goes Puisto opetti meille järjestäjille ja osallistujille paljon mm. ryhmämme dynamiikasta ja esitysten logistiikasta. Tänä syksynä kokoon editoitava lyhyt dokkari (ks. mm. tämän kirjoituksen kuvat vikasta keikasta (c) O-P Uusitalo) kielii toivottavasti suuresta rakkaudesta ja innostuksesta, jotka olivat paikan päällä käsin kosketeltavissa. Jos puistokeikat ensi kesänäkin toteutuvat, niin käytämme kaiken oppimamme niiden innovointiin ja parantamiseen.

Haluan omalta osaltani kiittää kaikkia esiintyjiä (ei missään järjestyksessä: Elina Salo, Niko Jylhä, Riikka Heinonen, Kati Neuvonen, Dxxxa D, Juho6, Tuukka Terho, Jarkko Jokinen, Aura Nurmi, Veera Aalto) ihanasta yhteisestä panoksesta -- ja Helsinki Poetry Connectionin puolesta KAIKKIA, jotka keikoille osallistuivat niin kokijoina kuin esiintyjinäkin. Dägä!


Open mic: Peter Siegenthaler (US) &
Alan Prohm (US)



HPC LOVES YOU

1 kommentti:

  1. Ja pahoittelut että noi kuvat on niin sikin sokin tässä, en osaa käyttää näköjään bloggeria. ;P

    VastaaPoista