tiistai 2. huhtikuuta 2013

Helsinki Poetry Connection julkaisee Suomen oloissa harvinaisen dub poetry –äänitteen toukokuussaTIEDOTE 1.4.2013
JULKAISUVAPAA HETI

Helsinki Poetry Connection julkaisee Suomen oloissa harvinaisen dub poetry –äänitteen toukokuussa

Kotimaisella lavarunouskentällä aktiivisesti toimiva Helsinki Poetry Connection –kollektiivi julkaisee 9.5.2013 Poetry Jam –klubillaan runoilija Harri Hertellin ja dub-tuottaja Papa Jahmanin Dubros –yhtyeen esikoisalbumin Horros. Syksystä 2012 asti keikkailleen Dubroksen levytykset ovat Suomen olosuhteissa harvinaisia, sillä aiemmin kylmässä Pohjolassa ei ole juurikaan kuultu spoken word –musiikkia dubin hengessä. Dub-runouden juuret yltävät 1970-luvun Jamaikalle, mutta Suomen oloissa tyylisuunta on saanut oman tumman ja melankolisen soundinsa. Dubroksen musiikissa Papa Jahmanin unenomainen äänimaailma kietoutuu Hertellin voimakkaaseen runouteen, joka kuvaa kaupungin raadollisuutta mystisessä valossa. Äänitteellä kuullaan myös hip hop –musiikin vaikutteita ja levyllä vieraileekin viime vuosina kovassa nosteessa ollut rap-artisti Dxxxa D.

Muutamia tulevan julkaisun kappaleita voi kuunnella ja ladata ilmaiseksi SoundCloud –palvelun kautta: Dubros – 5-0: https://soundcloud.com/jahmanishifi/horros-5-0-1
Dubros – Kukaan ei voi jäädä kotiin: https://soundcloud.com/jahmanishifi/dubros-kukaan-ei-voi-j-d

--

Harri Hertell tunnetaan kotimaisissa runo- ja rap-piireissä aktiivisesti keikkailevana sanataiteilijana ja Helsinki Poetry Connection -kollektiivin keulahahmona. Ennen Dubrosta Hertell on työskennellyt yhdessä useiden eri tuottajien kanssa esittäen puhemusiikkiansa myös Suomen rajojen ulkopuolella. Syksyllä 2011 Hertell julkaisi loppuunmyydyn esikoisrunokokoelman Kunnes oppii kävelemään. Hertell tunnetaan myös kulttimaineesta nauttivan Helsinki Poetry Jam -klubin vetäjänä sekä Suomen lavarunouspiirien yhtenä keskeisimpänä vaikuttajana.

Papa Jahmani (Osmo Lumivuori) tunnettaan pitkän linjan dub-tuottajana ja reggae-vaikuttajana, joka on ennen Dubrosta työskennellyt mm. Ghetto Blaster Soundin kanssa tehden biittejä Nopsajalalle. Papa Jahmani tunnetaan myös timanttisen kovana dj:nä reggae-piireissä.

---Haastattelut, promokuvat ja keikkabuukkaukset:
+358405063668
https://www.facebook.com/dubpoetryhorros

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti