torstai 13. helmikuuta 2014

Lavarunous valtaa Porvoon lauantaina 1.3.2014

TIEDOTE 14.2.2014
JULKAISUVAPAA HETI

Lavarunous valtaa Porvoon lauantaina 1.3.2014

Suomessa lavarunousbuumin synnyttänyt Helsinki Poetry Connection -kollektiivi järjestää Porvoon tunnelmallisessa Cafe Rongossa (Rauhankatu 33, 06100 Porvoo) lauantaina 1.3. ensimmäisen yhteistyöillan paikallisten sanataiteilijoiden kanssa. Esiintymässä nähdään maan eturivin lavarunoilijoita, kun lauteille nousevat Harri Hertell, Juho Kuusi, Juho Nieminen, Lasse Yrjölä ja Jaakko Huotari. Luvassa on väkevä kattaus runoutta, spoken wordia ja rap-lyriikkaa! Liput maksavat 6 euroa ja niitä myydään Cafe Rongon ovelta klo 18 alkaen, show time klo 19. Tervetuloa!

---

Harri Hertell (s.1985) on helsinkiläinen runoilija, spoken word –artisti, dj ja kulttuurituottaja (AMK). Spoken word –artistina Hertell tunnetaan dub poetry -yhtye Dubroksen sekä Hertell & Hertell -duon keulahahmoina. Molemmat yhtyeet ovat julkaisseet vuoden 2013 aikana runomusiikkiäänitteet, jotka ovat soineet aktiivisesti mm. Radio Helsingillä sekä Bassoradiolla. Syksyllä 2011 Helsinki Poetry Connection julkaisi Hertellin esikoiskokoelman Kunnes oppii kävelemään, joka sittemmin on myyty loppuun. 27.3.2014 julkaistaan Hertellin toinen runokokoelmansa Kutsumme sitä kodiksi. Hertellin runoja on käännetty englanniksi, saksaksi, espanjaksi ja tsekiksi.

Jaakko Huotari (s.1983) (artistinimeltään Sipulijaska), lienee sisällölliseltä anniltaan erikois- ja ainutlaatuisimpia musiikillisia/näyttämötaiteellisia/sanallisia taiteilijoita joita suomen henkinen ilmapiiri tällä hetkellä saa luvan ylläpitää. Tekstit ammentavat elinvoimansa elämän ja kuoleman välille virittyvän hienovaraisen tanssin kuvioista ja kaavoista, joita Jaakko rikkoo ja rakentaa korkeimman mahdollisen ymmärryksen puitteissa. Aina.

Juho Kuusi (s. 1986) on räppäri, spoken word -artisti ja lavarunoilija. Kuusi voitti lavarunouden suomenmestaruuden vuonna 2012.

Juho Nieminen (s.1979) on julkaissut kolme runokirjaa ja harrastanut lavarunoutta yli 10 vuotta. Hän on yksi hiljattain ilmestyneen Lava-antologian toimittajista. Nieminen on voittanut neljästi Helsingin poetry slam -mestaruuden.

Lasse Yrjölä (s.1986) (artistinimeltään JMZ) on porvoolainen sanataiteilija, jonka englanniksi sekä suomeksi soljuvat tekstit ovat kaikuneet keikkalavoilla jo kymmenisen vuotta. Tekstit ovat täynnä kantaaottavuutta, mielen tutkimista sekä havaintoja ihmisten sosiaalisesta kanssakäymisestä.

Helsinki Poetry Connection on vuonna 2008 perustettu lavarunoustapahtumia järjestävä yhteisö, joka edistää kotimaisen sanataiteen asemaa sekä Suomessa että muualla maailmassa. Helsinki Poetry Connection pyrkii nostamaan esille nuoria lahjakkaita tekstintekijöitä runouden, spoken wordin ja rap-lyriikan parista. Esiintymisten ja säännöllisten lavarunousklubien lisäksi yhteisö järjestää mm. runon esittämisen työpajoja. Nettisivut: http://hkipoetryconnection.blogspot.fi/

Cafe Rongo tarjoaa laadukasta artesaanikahvia sekä yksinkertaisista ja tuoreista raaka-aineista valmistettuja aamiaisia, brunsseja ja lounaita. Rongossa päivittäin leivotut suolaiset ja makeat leivonnaiset ovat saaneet inspiraationsa maailman kahviloista. Kahvilan tunnelma sekä ystävällinen palvelu luovat kotoisan ja iloisen kokemuksen. Facebookissa: http://www.facebook.com/CafeRongo

Lisätiedot ja haastattelut:
Harri Hertell, kulttuurituottaja (AMK)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti