torstai 25. syyskuuta 2014

Lavarunoutta Lappeenrannassa 2.10.

Ensi viikon torstaina Helsinki Poetry Connection vierailee ensimmäistä kertaa Etelä-Karjalassa.
Juliste: Kati Vuopala.
Runojameissa järjestetään myös klassinen Open Mic -osuus, johon kaikilla halukkailla on mahdollisuus osallistua ilman ennakkoilmottautumista.

Lavalla saa esittää räppiä, runoja tai biisejä, kunhan materiaali on omaa. Suositeltu enimmäisaika on viisi minuuttia, mutta siitä tyypillisesti joustetaan, jos muita halukkaita ei ole jonoksi asti.

Tapahtumapaikkana on Ravintola Old Cock, Valtakatu 54. Aloitusaika on 20.00, mutta sitä ennen runoilijat vierailevat myös kirjastolla klo 18.00.

Esiintyjät:

Harri Hertell on varmasti jo tuttu kaikille HPC:n Helsingin tapahtumissa vierailleille. Hän on persoonallinen juontaja, lavarunoilija, DJ ja kulttuurituottaja (AMK). Spoken word –artistina hänet tunnetaan dub poetry -yhtye Dubroksen sekä Hertell & Hertell -duon runomusiikkiäänitteistä, jotka ovat saaneet kiitettävän paljon radiosoittoa. Häneltä on ilmestynyt kaksi runokirjaa: 2011 Kunnes oppii kävelemään ja 2014 Kutsumme sitä kodiksi.
Harri Hertell viihtyy leppoisasti Ylen aalloilla.
Ville Vanhala on keskeinen hahmo Kotkan runopiireissä, jotka 2000-luvulla ovat jättäneet varjoonsa Kuopion, Lahden ja muutkin itäisen Suomen suuret kaupungit. Ville Vanhala on julkaissut kolme romaania ja kaksi runoteosta. Vuonna 2010 hän sijoittui Runopuulaakin SM-finaalissa kolmanneksi ja on sittemmin toiminut mm. Kotkan paikallisten Poetry Slam -kisojen järjestäjänä. Linkki: Kuukauden-palttalainen-ville-vanhala/

Henni Kiri, taiteen ja kulttuurin monitoiminainen Kotkasta kirjoittaa, ohjaa, näyttelee, laulaa, tanssii ja tuottaa esityksiä. Runous on näistä alueista tuorein valtaus; Henni julkaisi syksyllä 2013 ensimmäisen runokokoelmansa TILA IHMISTEN VÄLISSÄ, joka tutkii nimensä mukaisesti tilaa ihmisten välissä, kohtaamisia ja kohtaamattomuutta. Linkki: Henni-on-kaakkois-suomen-runolahettilas

Juho Nieminen on kotoisin Joutsenosta, mutta on asunut jo vuosikymmenen pääkaupunkiseudulla. Hän on julkaissut neljä runokirjaa: Alkoholia & mansikoita (2003), Muovin kukkia (2010), Saattaa sisältää pähkinää (2013) sekä hiljattain kesämökkirunoteoksen Lainatut kumisaappaat lonksuvat jalassa. Helsingin Poetry Slam -mestaruuden hän on voittanut neljänä vuonna.

Ohjelma:
18.00 - 19.00 Runoilijat esiintyvät Lappeenrannan maakuntakirjastolla.

20.00 Runojamit alkavat Old Cock -ravintolassa, miltei vastapäätä.

21.00 - 22.00 Open Mic

22.30 Illan päättävät Karhumauri & Otto V. Joutsenon Karsturannasta.
Rumba.fi/haastattelut/nousussa-2011-karhumauri "Kiireetonta-kollottelemista-kesamokin-riippukeinussa"

Tapahtumaa on tukenut Suomen Kulttuurirahasto, ja PÄÄSYMAKSU ON NOLLA EUROA. Tervetuloa!

Linkki Facebook-kutsuun: Facebook/Events/351234391712522/

PS. Myöhemmin syksyllä Runojamit järjestetään myös Imatralla. Aikataulusta ja esiintyjistä ilmoitetaan myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti