perjantai 18. joulukuuta 2015

Puheenjohtajan terveiset

Legendaarinen Paul Polansky. Kuva: Sara Vallioja-Hertell


Avomikittäjä. Kuva: Joonas Antikainen


Jameissa on aina tanssittu. Kuva: Sara Vallioja-Hertell

TUE LAVARUNOUTTA / SUPPORT PERFORMANCE POETRY

Avoin kirje Helsinki Poetry Connectionin puheenjohtajaltaHyvät ystävät, taiteilijakollegat, yhteistyötahot, yleisö, valokuvaajat, graafikot, dj:t, tuottajat, open mic -vieraat ja juontajat. Ihmiset Helsinki Poetry Connectionin ympärillä.
Lähestyn teitä avunpyynnöllä.

Kaikki kulttuurin parissa työskentelevät tuntevat alan epävarmuuden: budjetit ovat vuoden alussa lähinnä arvioita, apurahoihin on takerruttava kuin pelastusrenkaaseen myrskyssä ja töitä on sillä laivalla paiskittava pääsääntöisesti ilmaiseksi. Kyllä, peruskauraa yhdistystyötä ja kulttuurityötä tekevälle.


Nyt tämä epävarmuus on kuitenkin ahmaisemassa erään toimintamme peruskiven, eli Poetry Jam -klubin, jota me haluaisimme Helsinki Poetry Connectionissa vaalia rakkaudella: Poetry Jamien tulevaisuus on vaakalaudalla. Monia avustuksia on vuosien varrella kutistettu, tai ne ovat jääneet tulematta. Toki olemme varautuneet tähän ja etsineet uusia rahoitusmalleja ja -lähteitä ensi vuodelle vimmalla, emmekä toki nykyiseen tilanteeseemme kaadu, mutta. Teidän avullanne hommasta tulisi meille hurjasti helpompaa.


Emme olisi ollenkaan näin huolissamme, ellemme tuntisi jo kuusi vuotta toimineen klubin merkitystä. Poetry Jam on käytännössä juurruttanut sekä open mic -kulttuurin että esiintyvän runouden Suomeen niin, että lajin parissa on tällä hetkellä ennätysmäinen harrastajapohja. Tällä hetkellä yhdessä runoillassa vierailee keskimäärin 250 ihmistä.
Koemme, että Poetry Jamien säilyttäminen ainoana esiintyvän runouden klubina Helsingissä on niin tärkeää, että taloudellisista vaikeuksista huolimatta olemme jo suunnitelleet esiintymiset pitkälle syksyyn 2016.


Sähköpostimme täyttyy esiintyjätarjouksista. Ottaisimme teidät kaikki, jos se vain olisi mahdollista.
Siksi pyydämme apua. Olemme avanneet rahoituskampanjan mesenaatti.me -palveluun (linkki tekstin alussa ja lopussa myös!), jonne olemme suunnitelleet erikokoisia ja vastikkeita, eli ostamalla palveluitamme tai tuotteitamme, tuet samalla lavarunokulttuuria. Voit ostaa pienellä tai isommalla summalla. Tarjoamme myös yrityksille ja yhteisöille houkuttelevia vaihtoehtoja.


Jotta saisimme Poetry Jam -klubimme toteutettua nykyisten suunnitelmien mukaan, olemme asettaneet tavoitesummaksi 6000 euroa, mutta minimisummaksi 3000 euroa, joka auttaisi meitä jo huikeasti.


Kerätyt varat menevät suoraan ja välikäsittä kotimaisen sanataiteen tukemiseen: lahjoituksillasi maksamme runoilijoiden, muusikoiden, tiskijukkien, graafikoiden, valokuvaajien ja juontajien palkkiot. Samalla tarjoamme tilaisuuden myös lukuisille uusille taiteilijakyvyille open mic -toiminnallamme.


Se myyntipuheista. Yksinkertaisesti: haluan sekä säilyttää lavarunokulttuurin että viedä sen uusille urille, luoda jotakin täysin ennennäkemätöntä ja -kokematonta juuri sinun tuellasi.
Kiiski Open Mic -gaalaillassa kerromme lisää tilanteestamme. Ilta ei kuitenkaan ole pelkkää puhetta, se on myös teidän iltanne, perinteinen avomikki -ilta. Olemme kutsuneet tällä kertaa esiintyjiä, joihin olemme tutustuneet nimenomaan open mic -esiintymisten kautta. Haluamme jatkossakin olla avoin, kävijöistämme ja vierailijoistamme koostuva yhdistys. Te merkitsette meille kaikkea.


Aura Nurmi, puheenjohtaja
Helsinki Poetry Connection

Voit auttaa meitä täällä:

TUE LAVARUNOUTTA / SUPPORT PERFORMANCE POETRY

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti