torstai 22. kesäkuuta 2017

PodCast: Pääministerin hepulikohtaus

LINKKI KUUNNELMAAN:
soundcloud.com/ministerin-valikohtaus

Alun perin oivalsin Kevätpörriäisen nerokkuuden, kun Kasper Salosen kanssa lueskelimme uusinta lehteä Kallion baarissa keväällä 2015. Silloin minulla oli työn alla toisenlainen remix-projekti, jossa koetin muokata runoilijoiden julkaisemattomista runoista jotakin jännää, jonkinlaisena tekijyyttä haastavana yhteisprojektina. Pian tajusin, että Kevätpörriäinen soveltuisi paljon paremmin Remix-teksteihin, sillä siitä löytyy ihan mitä tahansa. Väittäisin, että se on monin osin jopa parempaa (luovempaa) kuin aikuisten jutut. Ainakin se tarjoaa aina vain yhä uusia yllätyksiä tyylissä ja sisällössä.

Lausuin Open Mic -tilaisuuksissa pörriäiseen pohjautuvia runoja sekä tarinoita ja ne toimivat yllättävän hyvin. Innostuin ja tein valtavasti erilaisia kokeiluja. Viime talvena keksin, että nämähän voisivat toimia radiossa tai PodCastina. Idea tuli puheeksi ystäväni Suvi Nurmen kanssa, joka oli hiljattain tehnyt hienoja äänitaideteoksia. Suvi kertoi, että hänellä on kotona tarvittava laitteisto ja hän osaa käyttää ohjelmia.

Nyt ympyrä ikään kun sulkeutuu, kun Kasper Salonen tuli studioon uusimman (seitsemännen) jakson selostajaksi. Pääministerin vaimona esiintyy Talvikki Eerola, jonka bändin kanssa olen tehnyt pari yhteiskeikkaa Helsingissä. Myöhemmin kesällä Kevätpörriäis-sarjassa esiintyy myös Aura Nurmi, jonka osuudet äänitettiin viikko sitten.

AIEMMAT KUUNNELMAT (osat 1-6 /12):
https://soundcloud.com/user-82817550

Ääninäyttelijöinä mm. Paavo Manninen, Harri Hertell ja Dxxxa D.
Musiikkeja sarjaan ovat tehneet Lyyti (lyytinlauluja) sekä OdKid, aka OttoV: (odkid)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti