tiistai 15. elokuuta 2017

Aura Latva-SomppiQUEER POETRY JAM II

Oman identiteetin näkyväksi tekemiseen
tarvitaan sanoja

Helsinki Poetry Connection järjestää jo toistamiseen yleisörynnistyksen aikaansaaneen Queer Poetry Jam -illan. Tällä kertaa tilaisuudessa esiintyy taiteen tekijöitä, joille queer on osa aineistoa tai identiteettiä. Erityisen suuren huomion saa myös open mic -osuus, jonne toivotamme lukemaan, laulamaan ja/tai räppäämään aiheeseen tavalla tai toisella liittyvillä teksteillä! Osallistumisohjeet Queer Open Mic -osioon alempana.

Lavalle nousevat lavarunoilija, koomikko ja klovni Nihkee Akka sekä kirjailija Leena Parkkinen. Illan musiikista vastaa Ninni Forever Band ja levyjä pyörittää Käpylän Lippakioskin pyörittäjänäkin tunnettu DJ Kehittyvien maakuntien Suomi, joka lupaa tuoda iltaan hienhajuista ja notkahtelevaa bluesia ja punkkia.

Illan juontavat runoilijat Aura Nurmi ja Roope Hattu.

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Suomen Pen:in ja Nuoren Voiman Liiton kanssa ja se on osa Runokuuta.

Osallistu Queer Open Mic -osuuteen lähettämällä ennakkoilmoittautuminen sähköpostiin aura.kanerva@gmail.com , ilmoittautuminen päättyy 23.8 klo 22.00. Ennakkoilmoittautumisia otetaan vastaan kymmenen ja myös illassa voi ilmoittautua joko Aura Nurmelle tai Roope Hatulle. Illassa otetaan ilmoittautumisia 5-7 kappaletta suosiosta riippuen, ja ihanneaika esitykselle on 5min.  

Julisteesta on vastannut tälläkin kertaa aivan huikea Aura Latva-Somppi.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, kuten aina.

Huom! Ilta järjestetään poikkeuksellisesti Lavaklubilla kello 20.15 alkaen! Huomioithan, että ennen Queer Poetry Jamia on ravintolassa käynnissä toinen runoilta, annathan tämän tapahtuman runoilijoille rauhan. Roope ja Nurmi käynnistävän Queer Poetry Jam II rytisten heti kahdeksan jälkeen.

Lavaklubi, Läntinen teatterikuja 1, Helsinki.

Tilaisuus: 20-00.

ESIINTYJÄT

Nihkee Akka on lavarunoilija, koomikko ja klovni joka tekee väkevää feminististä performanssia ja lyriikkaa identiteeteistä ja niiden rajoista. "Vahva ja soljuva".

Leena Parkkinen (s. 1979) sai esikoisromaanillaan Sinun jälkeesi, Max (2009) Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon, Akateemisen kirjakaupan palkinnon ja Laila Hirvisaaren palkinnon. Romaani Galtbystä länteen (2013) palkittiin Kalevi Jäntin palkinnolla. Säädyllisin ainesosa (2013) ilmestyy seuraavaksi italiaksi ja oli Tulenkantaja ehdokkaana. Parkkiselta on ilmestynyt myös kaksi lastenkirjaa. Parkkinen opettaa kirjoittamista Kriittisessä korkeakoulussa. Hänen kirjojaan on ilmestynyt kahdessatoista maassa.

Ninni Forever Band tekee musiikkia, joka samalla iskulla pakottaa tanssilattialle ja pysäyttää ajattelemaan. Se on riemukkaasti surumielistä ja energisen levollista. Se on kiiltävän viileää maailmanluokan hittimusaa ja nukkavieru vanha ystävä jota tahtoo halata. Se on puupäisen simppeliä ja hämmentävän monimutkaista. Se on hupsua ja syvällistä, se on arkista ja yliaistillista, se on kotikutoista ja valmista stadioneille. Juuri kun luulet kukistaaneesi sen analyyttisellä kuuntelulla, se lyö pöytään kortin jota järki ei tunnista. Kuten paras ja kiinnostavin pop-musiikki aina, se pakenee määritelmiä.
Svart Records julkaisi lokakuussa 2016 Ninni Forever Bandin toisen pitkäsoiton Lätäkössä. Levy rämpii melodian ja harmonian suossa. Tuottamalla levynsä itse Ninni on luonut kompromissittoman spontaanin äänimaailman. Se kuulostaa kepeän vapaalta, upottavan uhkaavalta ja Pikku Kakkosen Varokaa heikkoa jäätä -klassikkovaroitukselta. Pseudonaivistinen riimittely tuo aiheet lähelle, ihan sisälle asti. Levyllä kuullaan Ninni lisäksi myös Las Palmasin kaloja ja Sini Mäenpään rumpuja. Soolona keikkailevan artistin seuraava eli kolmas pitkäsoitto tulee olemaan bändilevy.
Kuvataiteilija muusikko Ninni Luhtasaari on tunnettu myös kokoonpanoista Pintandwefall, Maria ja Marsialaiset sekä Risto.

Yllätysesitys on sellainen, mitä te olette vielä iltaamme kaivanneet.

DJ Kehittyvien maakuntien Suomi: rohinaa äänilevyteollisuuden rihmastosta, punkista sinne tänne, bluesista vinoon ja suoraan toimitukseen, jytästä haihatteluun. Yhdistävänä tekijänä ruumiineritteiden lemu ja likaiset vinyylit.

1 kommentti: