keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Poetry Slam -valokuvanäyttely Rikhardinkadun kirjastossa huhtikuussa!

Rikhardinkadun kirjaston kolmannen kerroksen aulagallerian valtaa huhtikuussa lavarunous! Neljän nuoren kuvaajan Poetry Slam -ilmiötä esittelevä dokumentaarinen valokuvanäyttely avautuu yleisölle tiistaina 6.4.2010. Näyttelyn teoksissa esiintyy kotimaisen runouden vanhoja konkareita sekä nuoren polven rap-lyyrikoita. Teoksista välittyvät kotimaisen sanataidekentän monet kasvot, yleisöä ja tapahtumien yleistä ilmapiiriä unohtamatta.

Helsinki Poetry Connection -runousyhteisö perustettiin vuonna 2008 lisäämään mielenkiintoa kotimaista lavarunoutta kohtaan sekä esittelemään sen monimuotoisuutta. Syksystä 2008 lähtien järjestetyt Poetry Slam -illat keräävät kerran kuussa yhteen nuoret ja vanhat lyriikan ystävät. Vuoden 2009 aikana Helsinki Poetry Jam -klubi vakiinnutti paikkansa yhtenä pääkaupunkiseudun virkeimmistä runoilmiöistä. Helsingin lisäksi Helsinki Poetry Connection -yhteisö on esitellyt toimintaansa mm. Espoossa ja Turussa.

Ilmiötä on dokumentoitu korkealaatuisesti valokuvan keinoin ensimmäisestä runoillasta lähtien. Kaikissa Poetry Jam -illoissa on ollut paikalla valokuvaaja, joka on taltioinut sekä esiintyjien että yleisön tunnelmia. Valokuvaajat ovat olleet mukana niin purjelaivalla, kesäfestivaaleilla, varastohallissa, messutiloissa, toreilla kuin baareissakin. Poetry Slam -valokuvanäyttely pyrkii esittelemään neljän nuoren kuvaajan dokumentaatioiden kautta pääkaupunkiseudulla vallitsevan lavarunousilmiön värikkyyttä. Runoklubien tunnelmia esitellään Rikhardinkadun kirjaston kolmannen kerroksen aulagalleriassa huhtikuun loppuun asti.

Poetry Slam -näyttelyn valokuvaajat ovat:


Joonas Antikainen (s. 1986) on toiminut freelance-valokuvaajana vuodesta 2008 lähtien. Antikainen on tehnyt yhteistyötä mm. erilaisten mainostoimistojen kanssa. Antikaisen ensimmäinen yksityisnäyttely esitteli tuntematonta Kaukasiaa, jonka katunäkymiä ja elämänmenoa hän tallensi muovisella Holga-kameralla.

Carl Bergman (s. 1984) on toiminut valokuvaajana jo usean vuoden ajan mm. yksityisten toimeksiantojen parissa. Bergman on kuvannut lukuisia kertoja Poetry Slam -tapahtumia Helsinki Poetry Connectionin tilaamana.

Simo Karisalo (s. 1985) on opiskellut vuodesta 2007 lähtien Lahden muotoiluinstituutin valokuvausosastolla. Karisalo on osallistunut yhteisnäyttelyihin sekä toiminut valokuvaajana kaupallisissa sekä taiteellisissa toimeksiannoissa.

Saara Keskimäki (s. 1985) on opiskellut vuodesta 2007 lähtien Taideteollisen korkeakoulun valokuvataiteen osastolla. Keskimäki on osallistunut useisiin yhteisnäyttelyihin sekä toiminut valokuvaajan ammattissa erilaisissa kaupallisissa sekä taiteellisissa projekteissa.

Lisätietoja näyttelystä:

Harri Hertell, tapahtumatuottaja
GSM: 040 506 3668
harri.hertell@metropolia.fi

Pressikuvat osoitteessa: http://www.joonasantikainen.fi/poetryslam

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti