tiistai 18. lokakuuta 2011

Poetry Jam Tallinn 5.11.2011

Huomio: Poetry Jam Tallinnin tapahtumapaikka on siirretty!

The Poetry Jam Tallinn event is now at the following address starting at 20:00:

Eesti Kirjanike Liit, must saal (Viron kirjailijaliitto, musta sali)
Harju 1, kolmas korrus (kolmas kerros)
Tallinna, Estonia


Tapahtuma on ilmainen, event is free. Welcome!

Rajat rikkovaa runoutta – suomalais-virolainen runoilta Tallinnassa 5.11.2011.

Perinteikäs Poetry Jam Tallinn -runoklubi on jälleen täällä! Lauantaina 5.11. kuullaan aimo annos suomalaista ja virolaista runoutta. Viron kirjailijaliiton mustan salin (Harju 1, kolmas korrus, kolmas kerros) lavalle nousee kello 20.00 alkaen viisi kehuttua nuorta runoilijaa. Illan aikana esiintyvät Esa Mäkijärvi, Jürgen Rooste, Teemu Manninen, Mehis Heinsaar ja Aare Pilv.

Juontajana toimii tuttuun tapaan virolaisen kirjallisuuden kääntäjä Hannu Oittinen.

Klubilla järjestetään myös open mic -osuus, jonka aikana yleisöllä on mahdollisuus päästä esittämään itse omia runojaan. Tilaisuuden järjestää Helsinki Poetry Connection yhteistyössä Suomen Viron-instituutin ja Finnish Literature Exchangen (FILI) kanssa.


Esa Mäkijärvi (s. 1984) on suomalainen runoilija. Mäkijärvi on julkaissut kolme runokokoelmaa, joista tuorein, keskustelua herättänyt Kaukainen maa, ilmestyi aiemmin tänä vuonna.

Jürgen Rooste (s. 1979) on virolaisen kirjallisuuden monitoimimies. Rooste työskentelee muun muassa Viron kirjailijaliitossa ja Viron televisiossa. Hänen uusin runokokoelmansa on Kuidas tappa laulurästikut. Roosten runouteen voi tutustua suomeksi kokoelmassa Citykani ja duracellpupu (NyNorden 2010)

Teemu Manninen (s. 1977) on suomalainen runoilija ja kirjallisuudentutkija. Mannisen teokset sisältävät vaikutteita mm. flarf-runoudesta. Hänen runokokoelmansa Futurama voitti Tiiliskivi-palkinnon vuonna 2010.

Mehis Heinsaar (s. 1973) on virolainen kirjailija. Heinsaar on kirjoittanut sekä runoja että proosaa, ja monet hänen kirjoistaan ovat olleet arvostelumenestyksiä. Hänen uusimman novellikokoelmansa suomennos Epätavallinen ja uhkaava luonto on ilmestymässä Helsingin kirjamessuille.

Aare Pilv (s. 1976) on virolainen kirjailija. Hän kirjoittaa sekä runoja että runollista proosaa. Pilven viimeisimmät julkaisut ovat hyvän vastaanoton saaneet teokset Näöline ja Ramadaan.

Lisätietoja:
Esa Mäkijärvi
GSM: + 358 40 55 66 263
esa.makijarvi@gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti