maanantai 9. helmikuuta 2015

Harri Hertell julkaisee kolmannen runokokoelmansa

TIEDOTE 9.2.2015
JULKAISUVAPAA HETI

Harri Hertell julkaisee kolmannen runokokoelmansa

Suomalaisen lavarunouskulttuurin pioneeri, Helsinki Poetry Connection -kollektiivin perustaja, runoilija ja spoken word -artisti Harri Hertell julkaisee kolmannen runokokoelmansa. Älä häiritse iltaa -kokoelman kustantaja on ntamo tmi ja sen julkistamista juhlistetaan Kansallisteatterin Lavaklubilla 1.4.2015 klo 19.00 järjestettävällä tilaisuudella.

Kolmannessa runokokoelmassaan kaupunkilyriikastaan tunnettu Hertell on siirtynyt Helsingin kiihkeästä elämänrytmistä luonnon äärelle. Kirjan aforisminomaiset, pelkistetyt runot ovat syntyneet Lammassaaressa, Vanhankaupunginlahden innoittamina. Luontoromanttiset tekstit on kirjoitettu vanhalla, itäsaksalaisella Erica-kirjoituskoneella.

--

Harri Hertell (s. 1985) on helsinkiläinen runoilija, spoken word -artisti, dj ja kulttuurituottaja (AMK). Spoken word -artistina Hertell tunnetaan dub poetry -yhtye Dubroksen sekä Hertell & Hertell -duon keulahahmona. Molemmat yhtyeet julkaisivat vuoden 2013 aikana kiitetyt runomusiikkiäänitteet, jotka ovat saaneet paljon radiosoittoa mm. Radio Helsingillä sekä Basso-radiolla.

Kulttuurituottajana Hertell on mm. perustanut Helsinki Poetry Connection -kollektiivista, joka on yli kuuden vuoden toimintansa aikana merkittävästi edistänyt lavarunouskulttuuria Suomessa ja sai Nihil Interitin vuoden runousteko -palkinnon vuonna 2013. Syksyllä 2011 Helsinki Poetry Connection julkaisi Hertellin esikoiskokoelman Kunnes oppii kävelemään, joka sittemmin myytiin loppuun. Keväällä 2014 Helsinki Poetry Connection julkaisi Hertellin toisen kokoelman Kutsumme sitä kodiksi, joka sai mainiot arvostelut mm. Parnassossa ja Kiiltomadossa.

Runoesiintymisten lisäksi Hertell työstää parhaillaan kolmatta spoken word -levyään sekä neljättä runokirjaansa. Runoesiintymisten, dj-keikkojen ja taiteellisen työskentelyn lisäksi Hertell vetää lavarunoustyöpajoja, joiden myötä hän on käynyt levittämässä sanataiteen ilosanomaa mm. vankiloissa, kouluilla, nuorisotaloilla sekä kirjastoilla. Hertellin runoja on käännetty englanniksi, saksaksi, espanjaksi, tsekiksi ja ranskaksi.

Harri Hertellin runoblogi: http://mieliemmepelloilla.blogspot.fi/
Harri Hertellin Facebook-sivu: https://www.facebook.com/HarriHertell2013
Harri Hertellin tuorein runomusiikkivideo Move on!: http://www.youtube.com/watch?v=EPMT2HovO-0

ntamo tmi on runoilija Leevi Lehdon vuonna 2007 perustama kustantamo, jonka toiminta perustuu täysin print on demand -teknologiaan. ntamo on julkaissut runsaasti uutta kotimaista runoutta ja proosaa sekä uusilta että asemansa vakiinnuttaneilta tekijöiltä. Kirjat ovat saaneet hyvän arvostelumenestyksen ja runsaasti palkintoja. ntamon valikoima sisältää nyt runsaat 500 teosta ja tavoitteena on sen monipuolistaminen ja yleiskustantamoksi kehittyminen. Kirjat painaa saksalainen BoD – Books on Demand GmbH.

Lisätietoja kirjasta ja tekijän haastattelut:
harri.hertell@gmail.com


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti