tiistai 6. syyskuuta 2016

Kutsu joulukalenteriin 2016!

Helsinki Poetry Connection haluaa tulevana talvena elvyttää perinteen, joka juontuu aivan blogin alkuvuosiin.

Etsimme talviaiheisia runoja joulukalenteriin, jonka jokainen luukku sisältää runon. Kalenterina tulee toimimaan HPC:n blogi, jossa joulukuun aikana julkaistaan 24 runoa.

Runojen tyyliä ei ole millään tavalla rajattu, kunhan niissä esiintyy jotakin joulukuuhun, talvilomaan tai vuodenaikaan liittyvää, kuten lumihiutaleet, lumiukot, lumipallot, lumilyhdyt, lanttulaatikko, lahjat, stressi, joulupukki, perhesuhteet, stressi, porkkanalaatikko, pakkanen, pimeys, villasukat, tortut, tontut tai muuta sellaista. Kolme itämaan tietäjää on ihan yhtä käypä aihe kuin pikkujoulujen morkkis tai uudenvuodenraketit.

Runo saa olla ihana tai ihan hirvittävä, kunhan se lähetetään ennen marraskuun viimeistä päivää.
José Goncalves (Wikimedia Commons)
Runonsa saa lähettää vaikka saman tien, jos sellainen pöytälaatikosta löytyy. Aiemmin lähetetyillä runoilla voi olla paremmat mahdollisuudet mahtua mukaan. Sama henkilö saa osallistua useammalla runolla, mutta julkaisemme (todennäköisesti) häneltä vain yhden runon.

Tavallaan kyse on pienimuotoisesta kilpailusta sikäli, että joulukuun ensimmäisen luukun sekä viimeisen luukun runoilijat ovat kaikkien muiden suuresti kahdehtimia.

Itseään voi pitää voittajana jo siinä tapauksessa, että runo julkaistaan. Kilpailussa on siis jaossa 22 kunniamainintaa sekä kaksi kärkisijaa.

Runot lähetetään osoitteeseen: hpc.kalenteri@gmail.com

LISÄOHJEITA:

Osallistuminen ei edellytä sitä, että olisi aiemmin ollut mukana HPC:n toiminnassa. Kuka tahansa saa osallistua, kunhan runo on oma.
Runo voi olla kirjoitettu myös ruotsiksi, englanniksi tai saameksi. Myös muut kielet käyvät, jos tekstistä lähetetään lisäksi käännös, ja runo selkeästi kytkeytyy joulunaikaan. Myös muilla kotimaisilla kirjoitettuun runoon olisi suomennos erittäin tervetullut lisä. Runoilijan luvalla voimme koettaa tilata sellaisen myös itse, jos runo on lähetetty hyvissä ajoin.

Runojen enimmäismerkkimäärää ei ole rajattu, mutta pidemmän runon olisi suotavaa mahtua 2 liuskalle.

Jos runossa on keskeistä sanojen asettelu, se täytyisi lähettää ja julkaista kuvatiedostona, koska muutoin sanojen järjestys sotkeutuu bloggerissa.

Aiempi julkaisutoiminta tai ammattilaisuus ei rajoita osallistumista. Kirjailijoiden ja aloittelijoiden runot ovat samalla viivalla, kunhan juuri kyseisen runon oikeuksia ei ole luovutettu voimassaolevalla kustannussopimuksella kolmannelle osapuolelle. Antologioihin ei tällaista sopimusta ei yleensä liity.

Runo voidaan julkaista tekijän pyynnöstä nimimerkillä, jos tekijä kokee sen tarpeelliseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti