tiistai 8. marraskuuta 2016

Kutsu runojoulukalenteriin!

Wikimedia commons: Marianne Scheegans Adventskalender.
Helsinki Poetry Connection aikoo tänä talvena palauttaa eetteriin perinteisen runokalenterin.

Jos sinulla on sukanvarressa sopiva runo tai osaat sellaisen nopeasti pyöräyttää, niin lähetä runosi meille. Julkaisemme joulukuun aikana 24 parasta runoa täällä HPC-blogissa.

Runot saavat koskea muitakin talviaiheita, kuten lunta ja pakkasta, lomaa, uutta vuotta tai vaikkapa Suomen kaunista luontoa.

Muoto on vapaa: runo saa sisältää riimejä tai olla hyvinkin tarinallinen. Emme nirsoile tyylin tai sisällön suhteen, kunhan juttu ei mene ihan totaalisesti ohi tarkoituksensa. Myös muilla kielillä kuin suomeksi saa kirjoittaa, mutta (etenkin muilla kuin englanniksi tai ruotsiksi kirjoitetuissa runoissa) olisi hyvä olla mukana  myös käännös. Jos runossa on riimejä, niin käännös saa olla suorasanainen.

Lähetä runosi marraskuun viimeiseen päivään mennessä niin joulupukki ehtii tehdä valintansa ennen muita joulukiireitä. Runot lähetetään osoitteeseen:

hpc.kalenteri@gmail.com

Kyseessä on myös leikkimielinen kilpailu, sillä 1. ja 24. päivän runojen kirjoittajat voivat tuntea itsensä mestaritontuiksi. Lisäksi jaetaan 22 kunniamainintaa.

Muistakaa, että joulukuuhun mahtuu myös parit pikkujoulut sekä itsenäisyyspäivä. Monet muutkin ovelat teemat voivat laajentaa mahdollisten runojen aihevalikoimaa. Kaikkien runojen ei tarvitse olla myöskään iloisia. Joulun juhla ei tuntuisi miltään, ellei sitä ympäröisi niin paljon pimeyttä ja kylmyyttä.

2 kommenttia: